Παροχή Ιατρικής Βοήθειας στα Γήπεδα

Ο Σύνδεσμος μας απάντησε σε επιστολές του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας, αναφορικά με την παροχή ιατρικής βοήθειας στα γήπεδα, με το παρακάτω κείμενο.

 

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι διαιτητές – μέλη μας εφαρμόζουν τους Νόμους, τους Κανονισμούς, τις Προκηρύξεις και τις οδηγίες που προέρχονται από το Ελληνικό κράτος, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Εύβοιας.

Σε αυτούς περιγράφονται ποιοι δικαιούνται να παρευρίσκονται και να ασκούν τα καθήκοντά τους στα γήπεδα. Όπως γνωρίζετε, στο άρθρο 16 του Κανονισμού Αγώνα Ποδοσφαίρου περιγράφεται η υποχρεωτική παρουσία γιατρού σε όλους τους επίσημους αγώνες, ανεξάρτητα από κατηγορία και διοργάνωση, καθώς και τα πρόσωπα που αποδέχεται για να παρέχουν ιατρική βοήθεια.

Μέχρι να υπάρξει τροποποίηση των προαναφερόμενων κανόνων κι οδηγιών, θα εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε τους παρόντες.

Θα θέλαμε δε να σας διαβεβαιώσουμε ότι μέγιστη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων σε ένα αθλητικό γεγονός, χωρίς εκπτώσεις. Είμαστε, μάλιστα, διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε διάλογο, ώστε η παρεχόμενη ιατρική βοήθεια στα γήπεδα να είναι υψηλού επιπέδου και, κυρίως, αποτελεσματική, μην αγνοώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στο νομό μας.