Selfies μετά το γκολ;

Μια νέα μόδα έχει κάνει την εμφάνισή της στο ποδόσφαιρο. Μετά την selfie που έβγαλε ο Τότι της Ρόμα (φωτο), ύστερα από επίτευξη τέρματος, η συνήθεια αυτή αρχίζει να εμφανίζεται παντού.

Είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει οδηγία, αναφορικά με αυτό το γεγονός. Μέχρι τότε, όμως, πως πρέπει να λειτουργήσει ο Διαιτητής σε μια τέτοια περίπτωση;

Ο Διαιτητής έχει να εξετάσει 2 γεγονότα, πριν αποφασίσει για το πως θα διαχειριστεί το συμβάν:

α) Το πως βρέθηκε στα χέρια του παίκτη η συσκευή. Αν την συσκευή του την είχε πάνω του ή του την έδωσε ένα άτομο από τον πάγκο, θα πρέπει να γίνει σύσταση ότι αν επαναληφθεί, τότε ο παραβάτης, αν είναι παίκτης, θα παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα, ενώ αν είναι παράγοντας, θα απομακρυνθεί από τον αγωνιστικό χώρο.

β) Αν η διαδικασία της selfie, ανεξάρτητα του πως βρέθηκε η συσκευή στα χέρια του παίκτη, προκάλεσε καθυστέρηση στην επανέναρξη του αγώνα ή αν εντάσσεται στο πλαίσιο ενός υπερβολικού πανηγυρισμού. Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης θα παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν ο παίκτης, μετά από επίτευξη τέρματος, βγάλει selfie, ο Διαιτητής θα εξετάσει τα 2 κριτήρια που προαναφέραμε και θα πάρει την κατάλληλη απόφαση.

Επιμέλεια: Φανός Λευτέρης / Εκπαιδευτής 2ης κατηγορίας