Ανακοίνωση για τρέχοντα θέματα

nea-syndesmouΣυνεχίζοντας να βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, ο Σύνδεσμος μας επέλεξε να δει από απόσταση τα γεγονότα πριν τοποθετηθεί.

Αρχικά, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους των θυμάτων της πρωτοφανούς θεομηνίας που έπληξε το νόμο μας, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση μας στους πληγέντες. Βασικό μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η εξάλειψη των αιτιών που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή, με δεδομένο ότι τα φυσικά φαινόμενα θα επαναληφθούν. Ας ευχηθούμε να υπάρξει ταχεία αποκατάσταση των ζημιών και σύντομα να επανέλθει ο κανονικός ρυθμός.

Αναφορικά με τις αξιολογήσεις των διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, γνωρίζουμε ότι οι ανακοινώσεις κι οι διαμαρτυρίες δε βοηθούν. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο νομός δεν απολαμβάνει της εκτίμησης των διοικούντων του ποδοσφαίρου. Από τη μεριά μας, όμως, θα πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί, να εντοπίσουμε τις αδυναμίες και να δουλέψουμε πάνω σε αυτές. Να εργασθούμε για να αυξηθεί ο αριθμός των διαιτητών και ταυτόχρονα των υποψήφιων προς αξιολόγηση (δυστυχώς όλο και λιγότεροι διεκδικούν την άνοδο στις ανώτερες κατηγορίες), να τονωθεί η διαδικασία της επιμόρφωσης κι η συμμετοχή σε αυτή. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι χρειάζεται πολλή δουλειά, απ’ όλους τους συμμετέχοντες.

Ο χώρος μας συρρικνώνεται κι η αντίδραση, οι ενέργειες θα πρέπει να είναι άμεσες. Γιατί είναι ευχάριστο να βλέπεις πρώην μέλη σου να προχωράνε, να συμμετέχουν, αλλά είναι λυπηρό που επιλέγουν άλλους τομείς για τη δραστηριοποίησή τους κι όχι το χώρο που αναδείχθηκαν και προσέφεραν (π.χ. Σέγκος – Τσολακίδης).

Σχετικά με την πανδημία, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, πάντα σε συνεργασία με ΕΠΣΕ κι ΕΔ/ΕΠΣΕ, ώστε οι αγώνες να διεξάγονται με ασφάλεια και με τους λιγότερους δυνατόν κινδύνους, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες των ειδικών.

Τέλος, στο ευχάριστο κομμάτι του κειμένου, θα θέλαμε να συγχαρούμε το μέλος μας, γυμναστή Γιώργο Τουλούμη, για τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, στο άθλημα των 400μ, με την ομάδα του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος Χανίων. Στη συνολική κατάταξη κατετάγη 9ος, χάνοντας για λίγο τη συμμετοχή στον τελικό, κάτι που ήταν στις δυνάμεις του, βάσει επίδοσης. Επίσης, συμμετείχε και στη σκυταλοδρομία 4Χ100, καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Συγχαρητήρια Γιώργο και σ’ ανώτερα!