Συλλυπητήρια για Θαλάσση

Ο Ηλίας Θαλάσσης δεν ήταν από τους άμεσους πρωταγωνιστές του αθλήματος. Δεν ήταν ποδοσφαιριστής, δεν ήταν προπονητής κλπ. Κατάφερε, όμως, να αλλάξει ριζικά τον τρόπο της κάλυψης ενός αθλητικού γεγονότος.

Έφερε την φωτογραφία σε πρώτο πλάνο, πρωτοπόρος στην καθιέρωση της ως ψηφιακό μέσο κάλυψης ενός αγώνα. Χωρίς λόγια, μόνο με εικόνες, κατάφερνε να σου μεταφέρει τον παλμό και τα συναισθήματα μιας αναμέτρησης κι όχι μόνο. Μια φωτογραφία του αρκούσε να είναι ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ. Δεν είναι τυχαία η αποδοχή κι η αναγνώριση που απολάμβανε, καθώς κι η επισκεψιμότητα της σελίδας του.

Λιγόλογος, σεμνός, μιλούσε μέσα από το φακό της φωτογραφικής του μηχανής. Ανεκτίμητης αξίας το υλικό που άφησε. Υλικό – κληρονομιά που δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να χαθεί. Θα πρέπει να φροντίσουν οι συνεργάτες του, η οικογένειά του, να διαφυλαχθεί.

Θα θέλαμε να προτείνουμε στη διοργανώτρια, αν κι είμαστε βέβαιοι ότι το έχουν ήδη σκεφθεί, μια από τις επόμενες διοργανώσεις να φέρει το όνομά του.

Στην οικογένειά του και στους οικείους τους τα θερμά συλλυπητήρια μας. Ο Σύνδεσμος, αντί στεφάνου, θα καταθέσει χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της πόλης μας.

Ηλία σ’ ευχαριστούμε για όλα! Καλό σου ταξίδι!