Ίδρυση Συνδέσμου

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας ιδρύθηκε το 1960 (ως Ευβοίας-Βοιωτίας) και πρώτος Πρόεδρος ήταν ο Νίκος Μπαλασάκης.

Ευβοιώτες Διαιτητές που αγωνίσθηκαν στην Α’ Εθνική ήταν οι Γιάννης Αδαμάκης, Αντώνης Πατρίκας, Μιχάλης Ματσούκας και Μπάμπης Καρατζάς. Ο Στέλιος Χαρλαβάνης είναι ο μοναδικός που έγινε διαιτητής FIFA.

Ως Βοηθοί στην μεγάλη κατηγορία αγωνίστηκαν οι Πριόνας, Μπαμπανιώτης, Τοκπασίδης, Παπασταματίου,  Καρβούνης, Παμφίλης, Γαρέφαλλος, Ρουσόδημος, Μπαρόλας, Δανέλης, Καρλής, Φωτίου Γιάννης, Γραμματικόγιαννης Σωτήρης, Μάλαμας, ενώ Βοηθοί Διαιτητή FIFA έγιναν ο Ηλίας Θαλάσσης, η Χρύσα Μαργαρίτη κι η Κωνσταντίνα Αρβανίτη.
Διατελέσαντες Πρόεδροι ήταν οι Αδαμάκης, Καλυβίτης,  Κακαβάς, Λοκοβόπουλος, Πατρίκας, Τοκπασίδης,  Ματσούκας, Πριόνας, Θαλάσσης Κ., Φωτίου Π.

Μέλη στο Δ.Σ.της ΟΔΠΕ ήταν οι Μπαλασάκης, Καλυβίτης και Πριόνας (Γεν. Γραμματέας).

Στις 25 Απριλίου 1991 ο Σύνδεσμος απέκτησε την δική του στέγη (ένας από τους πρώτους που το κατάφερε) κι είναι το κτήριο που εδρεύει ως και σήμερα, στο κέντρο της Χαλκίδας.

Ο Σύνδεσμος ήταν από τους πρώτους που διοργάνωσε σεμινάρια, καθώς και εκδρομές στο εξωτερικό.  Τα σεμινάρια του έχουν μείνει στην ιστορία, κύρια γιατί ήταν από τους πρώτους Συνδέσμους που προσκάλεσε διεθνείς καθηγητές, καθώς και γιατί έδωσε την ευκαιρία σε μεγάλα ονόματα του χώρου  να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους ομιλίες. Ενδεικτικά ομιλητές στα σεμινάρια ήταν οι Νίκος Σαβαρής, Αντώνης Βασάρας, Τιμολέων Λάτσιος, Μάκης Γερμανάκος, Νίκος Λαγογιάννης, Πέτρος Τζουβάρας, Παναγιώτης Τσολακίδης, Βασίλης Νικάκης, Κύρος Βασάρας, Κάρολ Παλοτάι, Μισέλ Βοτρώ, Νικολάε Ραϊνέα, Ζόραν Πέτροβιτς, Νίλσεν, Λάμο Καστίγιο , Τζορτζ Κάμμινγκ κ.α.